Om mig

StinaLitenJag är en vass skribent och en duktig fotograf som behärskar både stillbild och film. Jag har också arbetat som redigerare och är bra på webb. Jag är inte någon som kan lite om mycket, jag är en som kan mycket om mycket.

Den tydligaste röda tråden i mitt liv, både i yrkeslivet och privat, är strävan att förstå och utforska människor och deras verklighet. Allt jag gör, gör jag för att jag vill veta så mycket som möjligt om så mycket som möjligt. Som journalist och fotograf är det min drivkraft att ta reda på saker och föra berättelserna vidare. Målet är att andra skall bli berörda.

Jag bevakar särskilt södra Afrika och olika aspekter av livet där. Genusfrågor, informell ekonomi och utbildning till exempel. Min förhoppning är att jag kan vara med och nyansera den gängse mediabilden av människorna som lever i regionen.

Jag har en kandidatexamen i fotografi från AKI ArteZ, (Academie voor beeldende kunst en industrie) i Nederländerna och sommaren 2013 avslutade jag Skurups folkhögskolas journalistlinje.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.