Klipp dig och skaffa ett jobb… Eller?

Det finns många sätt att få lönecheck för det du älskar att göra. Det mest uppenbara, att bli bäst i världen, är få förunnat men de flesta kan hitta ett sätt att försörja sig på sin hobby.

Trots att skateboarding gått från att vara en nördig subkultur till att bli mainstream är de svenska skateboardföretagen små. Det finns inte pengar till riktiga proffskontrakt och många skejtare är ovilliga att associeras med de stora kommersiella företagen, de som inte har anknytning till deras kultur.

Vad gör de då, de som inte blir proffs? Jo, för den med fantasi, ihärdighet och lite tur finns det många sätt att undvika ekorrhjulet. Din diktatur har träffat några personer som vägrat lägga skateboarden på hyllan för att börja knega.

Alla har de olika yrken men kärleken till brädan förbinder dem. Och en sak är de överens om. Om du har passionen kommer du att finna vägen, och finner du vägen – följ den. Det jobb du älskar kommer att vara det jobb du kan göra bättre än alla andra.

Det är Dave Toms, John Magnusson, Jakob Ovgren och John Dahlqvist alla bevis på. Om du klickar på bilderna får du se dem berätta vad som krävs för att leva på sin hobby.

DavejohnMagJackeInsta1JohnD

 

 

 

 

 

www.dindiktatur.se Skurups journalistlinje juni 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.